NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Diverse presseoppslag

Artikkel i Aftenposten om Reil Finseth som spiste seg frisk fra ryggsmerter

Når litt er for mye - "Svært mange mennesker hindres i å gå ut og spise, og høyst nødvendige spørsmål om hva maten inneholder, kan sjelden besvares."  - Artikkel i hotellmagasinet.

I Stavanger har vi flere aktive forskere som forsker både på autisme, AD/HD og dysleksi. Bl a har Ann-Mari Knivsberg fått sin studie godkjent i Cochran database, noe som er en svært viktig anerkjennelse blant forskere. Hennes forskning har også vært omtalt i Stavanger Aftenblad i 2003. Les artikkelen i Stavanger Aftenblad her. Ann-Mari Knivsberg er vår første kvinnelige professor i spesialpedagogikk. Les portrettintervju med henne her. 

Vår leder Merete Askim har blitt intervjuet av Fritt helsevalg. Les mer her.

Autisme

Det er nok minst stigma å stå fram som foreldre til autister: alle kan jo uansett se at disse barna har autisme. Det er ingenting å skjule. Det er dessverre ikke så mange andre medlemmer, som f eks medlemmer med psykiske problemer, som våger å stå fram.

 

Her er først et intervju med vår nestleder fra Mat og Helse, og hvordan han behandler autisme og mange andre sykdommer.Les mer her.

Kathrine Ebbesen Rør har blitt intervjuet av Tønsberg blad om sin autistiske sønn og hans store forbedring. Les intervjuet her. 

Jørgen Klaveness har blitt intervjuet om sin voksne autistiske sønn og om hans undersøkelse om glutenfri diett. Intevjuet er på NRK1 Sølvsuper. Her kan du lese et sammendrag av intervjuet.

Einar Waage har gått fra intet språk til en som klarer matte. Fra Schrødingers katt i NRK. Her kan du lese et sammendrag og se programinnslaget.

Katarina Lien, lege ved 4Mklinikken i Oslo

Rett før jul 2007 ble lege Katarina Lien, lege Jørgen Skavland og mamma Lene Gloslie, intervjuet av Puls i NRK1 om diettbehandling av barn med uro. Melk- og glutenfritt kosthold for adferdsforstyrrelser var temaet. Sendingen gikk mandag 14. januar 2008, klokken 19.30, og gikk du glipp av det kan du se innslaget her: http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/118952

På hjemmesiden til Puls finner du også artikkelen "Nytt liv uten melk og gluten" og Lege Katarina Liens svar fra Nettmøtet om diettbehandling av adferdsproblemer.

Psykiske problemer/depresjon

"Steinar" har blitt intervjuet to ganger i Mat og helse. Han er aktivt styremedlem i lokallaget for Østlandet, og holder mange foredrag landet rundt.Les hans pasienthistorie her.

Farlige barn? Matens undervurderte betydning

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.