NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Kongens fortjenestemedalje i gull i 2004


reichelt.jpgDr. med. Karl Ludwig Reichelt Mottok i 2004 kongens fortjenestemedalje i gull for sitt pionerarbeid innen forskning på peptider fra maten som gjør oss syke. Dr Reichelt er offisielt pensjonert, men i praksis jobber han nesten full tid fortsatt med forskning og å hjelpe enkeltmennesker. Her kan dere lese pressemeldingen fra Rikshospitalet.

 

Forsker til gull

Av nettredaksjonen på Rikshospitalet. Publisert med deres tillatelse. 

Nyhet, 10.03.2004 15:57


Dr. med Karl-Ludvig Reichelt mottok 9. mars Kongens fortjenstemedalje i gull. Norsk Pediatrisk kammerkor hvor Reichelt selv er aktiv, innledet utdelingen. Videre stod Fylkesmann Hans J. Røsjordet for den høytidelige overrekkelsen av medaljen.

Reichelt har arbeidet på Pediatrisk forskningsinstitutt siden 1978. Av de som jobber sammen med ham, karakteriseres han som et oppfriskende innslag som slår av en prat med alle, alltid med en latter på lur. Han har vært, og er enda på tross av at han har passert 70, en aktiv og kontroversiell forsker. Etter at han ble 70 kuttet han ut arbeidet på lørdagene, men arbeider forsatt fra 7.30 til 17/18 på hverdagene.

Reichelt mottar æresbevisningen blant annet for sin innsats for banebrytende forskning innen medisin. Han har bidratt til å forandre forståelsen av sykdoms-mekanismer ved flere utbredte lidelser og hans forskning kan gi varige bidrag til ny og bedre behandling av disse sykdommene.

Forskningsfelt

Reichelt har arbeidet med den biokjemiske siden av autisme og psykiske lidelser som schizofreni, depresjon og hyperkinesi. Problemet for mange av disse pasientene er at de har for lite av enzymene som bryter ned proteiner fra f.eks. kasein i melk og gluten i brød. Det blir da dannet peptider som ligner på signalmolekylene i hjernen, noe som forstyrrer dens normale aktivitet. Pasienter som går på melke- og/eller glutenfridiett vil i en stor grad redusere sine symptomer, og dermed fungere mye bedre på skole og ellers i samfunnet. Reichelt er og har vært primus motor for denne forskningen.

Et annet felt han også har arbeidet med er chaloner. Dette går på regulering av vekst av ulike organer. Det ble først funnet at hvert vev skilte ut faktorer som regulerte sin egen vekst. På 60- og 70-tallet var det mange forskere som arbeidet med å rense disse faktorene, men det stagnerte da det viste seg svært vanskelig. Etter at Karl-Ludvig Reichelt kom med i denne forskningen har flere av disse faktorene blitt renset og karakterisert, fra hud, tykktarm, lever osv. Noen av dem har også blitt benyttet i eksperimentell kreftbehandling med gode resultater.

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.