NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Åpenhet om hva som hjelper og ikke hjelper

Dette innlegget ble sendt debattredaktør i Aftenposten den 23 november 2007, men er foreløpig ikke tatt inn.

-----------------------------

Psykiater Ann Færden (Aftenposten 21.11.07) vil ha åpenhet om hva som hjelper, og det er bra. Samtidig må vi si fra om det som ikke hjelper for svært mange mennesker. For mange finnes ikke hjelpen i psykiatrien. Det er nok av eksempler på pur unge mennesker som har møtt systemet i tidlig fase, i utgangspunktet med milde symptomer og behandlingsvillige, som ender opp i tvangspsykiatrien på grunn av totalt feilslått behandling.

Det finnes løgner som er så store at fakta som kan velte dem, ikke trenger igjennom. At det ikke er lett å finne reelle alternativer til dagens psykiatri, er en slik. Det psykiatriske monopolet må oppheves og andre fagfolk som har kunnskap om trygg og effektiv behandling må få komme til.

Den kjente vitenskapsmannen Linus Pauling hevdet at det er ingen det er så viktig med riktig ernæring for som mennesker med mentale lidelser. Dette blir fullstendig ignorert i Norge. Dr. Linus Pauling, professor i kjemi og to ganger nobelpris vinner, var den som først brukte begrepet ortomolekylær psykiatri. I dag er det endret til ortomolekylær medisin, da det handler om å skape det rette molekylære miljø for sinn og kropp. Metoden brukes i behandling for sykdommer/ubalanser som uttrykker seg både fysisk og psykisk.

Ortomolekylær medisin kan beskrives som alternativ i sin tenkning, men den bygger på biokjemiske prinsipper om hva kroppen trenger for å fungere. Metoden er basert på å skaffe hjernecellene optimale konsentrasjoner av de substansene som normalt er til stede i hjernen; altså næringsstoffer, og fjerne de substansene som naturlig ikke hører hjemme i hjernen; toksiner, allergener, tungmetaller. ”Om psykiatere velger denne behandlingsmetoden, som de en dag vil bli tvunget til, vil enorme lidelser og smerte bli unngått. Å hindre pasientene denne muligheten for helbredelse og bedring er toppen av uansvarlighet.” (Abram Hoffer, Ph.D.). Abram Hoffer har utgitt en rekke bøker og skrevet mer enn 550 vitenskapelige artikler.

I dag må fokuset rettes til de som ikke får hjelp. Menneskerettighetene brytes i psykiatrien. Globalt er kravet om alternativer til psykiatri voksende. Framtiden er ikke dagens monopol med stigmatiserende diagnoser og psykofarmaka som ikke helbreder. Det hører til regimer som vi for lengst skulle ha forlatt og erstattet med metoder som får pasientene ut av pasientrollen.

Lillian Nore
Medisinsk utdannet

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.