NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

HURRA JEG HAR MATINTOLERANSE

( jeg er jo ikke gal). -BRØD OG CIRKUS!

Jeg er en mann, født i 1952. Depresjoner oppsto fra tidlig i barndommen. Oppveksten skjedde i en meget dysfunksjonell familie (alkoholmisbruk, fysisk og psykisk mishandling). Selvmordstanker kom fra 12-års alder. Første innleggelse i psykiatrien var i 1974. Psykiatrien stemplet meg som hjerneskadd uten at jeg fikk diagnosen depresjon. Har slitt med søvnproblemer, overvekt, dårlig selvbilde, fysiske smerter og depresjoner. Depresjonene og det dårlige selvbildet har også medført selvskading, har også hengt meg. Det har vært episoder der politiet har vært inne i bildet. Satt 3 uker i varetekt i 1983, da jeg nektet innleggelse i psykiatrisk sykehus.

Trodde i alle år at problemene bare skyldtes barndoms- minnene. Ble uføretrygdet i 1984. (Har i alle år nektet å la meg dope med såkalte legemidler). Våren 2001 forsøkte jeg blodtypedietten (blodtype O). I den dietten skal en unngå melkeprodukter, og alle kornsorter unntagen rug. I boken om blodtypediettene står det om blodtype O bla. om blødninger. Etter et par mnd. på dietten forsøkte jeg å børste tennene, (brukte snus i 30 år), ingen blødning. Klarte da å legge bort snusen, (9 juli). Men da jeg sluttet med snusen ble depresjonene mye verre.

Tidligere fikk jeg ofte depresjoner 2 dager før fullmåne, men nå var jeg konstant deprimert, med selvmordstanker. Jeg var overbevist om at jeg kom til å begå selvmord. Men jeg hadde en drøm om å se Nord-Norge før det var slutt. Dro nordover sensommeren 2003. Da jeg kom tilbake var jeg innom en bekjent, som anbefalte meg å kutte ut brød (gluten). "Tror du jeg blir noe bedre i hue av det", spurte jeg. Svaret var et klart JA. Vel det skader ikke å forsøke tenkte jeg, selv om jeg tvilte på at det ville hjelpe.

ET MIRAKEL?

Tre dager uten brød (og fortsatt uten melkeprodukter), skjedde underet. Jeg våknet helt fri for depresjon. Det føltes som om det var et trykk i hodet som forsvant. Femte dagen uten gluten våknet jeg uten en eneste smerte i kroppen. Ble liggende i 3 timer og nyte en smertefri kropp. Jeg hadde aldri hørt om noe liknende og lurte fælt på hvem som kunne vite noe om dette. Det har jo i alle år vært snakket om det sunne norske kostholdet, med brød, melkeprodukter og poteter. Hadde sett endel diskusjoner på tv, med bla. Kåre Norum. Husket navnet Dag Viljen Polezynski, mannen som aldri var enig med Norum om at det norske kostholdet er så sunt. Jeg ringte til D.V.P. og spurte om han hadde hørt om noe liknende. Han fortalte om en historie de hadde skrevet om gluten og psykoser, i Mat og Helse (M & H). Ved første anledning dro jeg innom M & H, og fikk en del nr. av bladet, bla. der denne historien sto, og nr. etter der det ble forklart hva som er problemet.

Bestilte time hos legen for undersøkelser bla. om jeg kunne ha cøliaki. Møtet med legen var litt av en belastning. Maken til negativ opplevelse skal man lete lenge etter, jeg ble overhode ikke tatt alvorlig. (Har senere fått ut utlevert papirene mine fra legen, lite hyggelig lesning). Gikk rett ut i bilen etter legebesøket og ringte til dr. K. L. Reichelt som jeg hadde lest om i M & H. Da traff jeg på den rette.

I nov. 2003 forsøkte jeg å spise ost, jeg visste da ikke at jeg heller ikke tåler kasein. Jeg våknet med selvmordstanker etter fem dager med ost på menyen. Forstod sammenhengen og kuttet ut osten, to dager senere var jeg bra igjen. Tok på nyåret 2004 kontakt med dr. Reichelt og fikk høre at jeg måtte spise meg syk før testing. Han var sterkt i tvil om jeg skulle forsøke pga. selvmordsfare. Men jeg anså det som liten fare nå som jeg visste årsaken til depresjonene mine, og at jeg blir bra etter et par dager på diett. Gjorde et forsøk i januar. Begynte en fredag, orket ingenting på lørdag, kom ikke ut av sengen på søndag, våknet med selvmordstanker på mandag. Avbrøt forsøket.

Gjorde et nytt forsøk i februar. Spiste feil mat i 12 dager, du verden så godt det smakte, men så vondt det gjorde. Alle de gamle(fysiske) plagene kom tilbake, smerter i knær, skulder, hemoroider, ryggen låste seg etter to dager. Men depresjonen kom ikke. Fikk levert en urinprøve hos dr. Reichelt, og han fant at jeg ikke tåler kasein, og også et forhøyet glutenderivat. En uke etter forsøket var det fullmåne, da kom depresjonen. Siden har jeg gått på diett. Bruker steinalderdietten. Det viser seg at jeg heller ikke tåler potet og bønner. Tre poteter til middag resulterer i smerter i knærne, før kvelden er over. Fikk påvist dårlige knær 14 år gammel. Men nå har jeg ingen problemer med knærne.

ET NYTT LIV!!!!

Etter påske (2004) fikk jeg tilfeldig en tre ukers jobb med dekkomlegg/hjulskift. Utrolig, ingen forsovelser, alt fungerte bra. Dette gjorde godt for selvbildet. Senere forhørte jeg meg om en sommerjobb, en meget fysisk tung jobb. Jeg snakket med sjefen en mandag, han skulle ringe i løpet av dagen. Ingen telefon, spurte igjen onsdag morgen, han skulle ringe i løpet av dagen. Fortsatt ingen telefon, spurte igjen fredag morgen. Da fikk jeg lov å prøve meg i en uke, uten kontrakt og måtte holde eget arbeidstøy. Jeg antar at han tenkte at den gamle mannen vil nok ikke orke en slik tung jobb (er jo 52 år). Etter en uke fikk jeg kontrakt og arbeidstøy. Arbeidet der i 9 uker, sluttet da jeg da hadde tjent en G. og derfor måtte gjøre noe med trygden, (kunne ikke få vinterarbeid i det firmaet).

Arbeidslysten var tilbake. Gikk så nesten to måneder uten arbeid, uffameg, det var ikke morsomt. Men selvtilliten var tilbake, så jeg fortsatte å søke jobber. Fikk prøve meg i en halv stilling fra 1. nov 2004. Etter 1,5 år fikk jeg fast jobb og full tid. Nu går alt så meget bedre. LIVET ER HERLIG DERE!!!

Hilsen "Steinar"

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.