NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Christoffer - en fjern gutt

Min historie med matproblemer
Ikke lenger en fjern og vanskelig gutt

Jeg har fra før to barn, og da tredjemann som heter Christoffer kom, hadde jeg derfor noen å sammenligne utviklingen med. Problemene startet da han begynte med vanlig kost. Jeg reagerte på at han ble så trøtt etter at han hadde spist. Han la seg i en sakkosekk på kjøkkenet og ville helst bare ligge der. Han hadde også veldig stygg avføring. Jeg nevnte dette på helsestasjonen, og vi ble henvist til prikktest på sykehuset der vi fikk beskjed om at han tålte all mat, men reagerte på gress. Jeg slo meg ikke til ro med dette og da jeg med begge de andre barna mine hadde vært hos homøopat og fått god hjelp, derfra gikk jeg igjen til samme homøopat i Stavanger. Hun fant ut at han ikke tålte melk, sitrusfrukter, tomat og så videre. Vi sluttet da med melk, men ikke 100 prosent. Melkepulver i ferdigting, boller med litt melk i var fremdeles i kosten. Dette hjalp oss godt, men ikke nok. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre og hvor jeg skulle gå.

Tålte ikke støy

Christoffer var nå tre år, og han hadde utviklet en del trekk som jeg ikke likte. Når det var fest med slekten som jul og fødselsdager, forsvant han helt. Alle sa at han var en rolig og snill gutt, men jeg som gjerne ville at han skulle få oppmerksomhet, så at han trakk seg vekk for seg selv. Jeg merket også at han trakk seg vekk fra mye støy. Ellers i hverdagen hadde han en venn. Han trengte ingen andre og prøvde ikke å ta kontakt med andre unger. Når det gjaldt meg selv, var jeg aldri god nok. Det var bare snakk om faren. Han var ikke stor da jeg spurte om jeg bare var god nok når faren var på arbeid, og til det svarte han som sant var at det var jeg. Han begynte i barnehagen som treåring og det var en fæl opplevelse. Denne ene kameraten gikk også i samme barnehage, og Christoffer ville bare være med ham. Han likte ikke å sitte så lenge i ro, og tegning var noe av det verste han visste. Vi fikk bare kritikk, og personalet hadde ikke noe positivt å si i det hele tatt.

Nå var jeg så heldig å ha fått kontakt med en nabo, Mette Larsen, og hun satte meg i forbindelse med Magne Nødland og Kristine Fosse på Madlavoll Skole. Vi gikk da over til en 100 prosent melkefri diett som helt klart påvirket Christoffers adferd i positiv retning. Senere fikk vi også tilbakemelding på en ny urinprøve fra Dr. Reichelt der prøvene viste at vi også måtte kutte ut gluten. Christoffer kom samtidig til en barnehage som hadde hatt de andre barna våre før. De visste hva vi stod for og så på gutten vår med helt andre øyne.

Mye å unngå

Gutten min tåler ikke kasein, gluten, bokhvete og soya. Forøvrig må vi være forsiktig med ris, salisylsyrer og sukker. I den nye barnehagen var han nå som en helt vanlig gutt bare med litt spesielle matpakker. En gang fikk han i seg gluten, og da fikk personalet se en helt annen gutt som snublet i sine egne bein og var mer aggressiv mot andre unger. På skolen har vi opplevd en lærer som heller ikke ser noe spesielt med gutten vår. Han jobber bra, er sosial og har mange venner.

Alternativ behandling

Sønnen min er nå snart l0 år og har hele tiden vært åpen for alt vi har prøvd på. Han har vært hos homøopat og fått fotsoneterapi som jeg har sett har styrket magen hans. Ellers har vi to også gått gjennom en candidakur i samråd med vår hjelpsomme nabo. Og den opplevde jeg også som vellykket. Her hjemme i familien er vi ikke i tvil om at vi har vært heldige og truffet de rette menneskene til rett tid.

Når det gjelder kosten, så har jeg måtte bake hvert brød, laget hver kake og ellers lagt mye av familiens mat opp etter minstemann. Det er lite ferdigmat å få kjøpt med en så stor begrensing. Men når det blir for stritt i hverdagen, så sender jeg alltid en varm tanke til Madlavoll Skole og alle menneskene som har vært med på å skape et fint liv for Christoffer og familien vår.
Takk alle sammen.
Hilsen Rita

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.