NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Mitt rareste symptom

Jeg er en gutt på femten år. Jeg har vært melkefri i et halvt år. Hvis jeg drikker melk, tar det to dager og det begynner igjen: Jeg våkner i en klissvåt seng! Nå kan jeg endelig overnatte hos venner! Og jeg trenger ikke være redd for å forbli enslig resten av livet, men kan begynne å kikke på jenter som de andre guttene.
”Endelig til Norway Cup”

Tics av melk
Min sønn er sju år gammel.I to år nå har han ikke drukket melk,helt til for to uker siden. Jeg tenkte jeg skulle prøve hvordan det gikk: og igjen begynte han å pruste.Det tok et par dager,så begynte han å lage prustelyder med munnen. Dagen lang, men ikke når han sover. Han sier han har så lyst bare! Han leker med biler slik at lyden passer til det han driver med,og det er jo fint,men jeg vet ikke helt hvordan det går på skolen. Nå har det vart i to uker, men har begynt å avta noe, så jeg håper den sterke lysten han har til å pruste snart tar slutt!  
En som rydder lekebiler

Så lenge eg kan hugse har eg tenkt i bilde, eller film med mye stillbilde. Andre fortalte at dei tenkte med ord, det fekk eg nesten ikkje til. For noen år sia slo det meg at NÅ tenkjer eg med ord. Og eg greier ikkje å tenke i bilde !?  Eg starta med gluten- og mjølkefri diet for ti år sia. For noen dagar sia hørte eg på radioen at det er mye som tyder på at autistar tenker i bilde. Da slo det meg at det faktisk kan vera ein samanhang her. Matintoleranse kan gi autistisk trekk, så klanskje dieten kan kanskje vera årsaken til at hjernen min også har begynt å følge alminnelig standard? Og nå får eg det ikkje til. Snålt. Greier ikkje å hugse ordentlig åssen det var, heller, greier ikkje få det meir detaljert enn at det var bilde,mest stillbilde som eg nærmast redigerte i, gjorde store endringar eller bytta ut med andre bilde. Og det var i grunnen like avansert som tanker med ord, for bevisstheita og følelsane var der, og eg visste jo sjølv kva eg tenkte.

Når jeg spiser feil klør jeg helt infernalsk på de mest pinlige steder! Jeg må bare gå inn i et rom for meg selv for å klø meg.

Jeg undret meg ofte over min nyfødte baby. Han ville alltid åle seg vekk fra meg, også når han lå ved brystet. Senere har jeg forstått at peptider gjorde at fysisk kontakt faktisk var smertefullt for ham, slik det også er for mange heroinmisbrukere. Etter tre uker på glutenfri diett forandret han seg totalt, og han har siden vært en riktig koseklump!
- ”Kosemammaen”

Jeg hadde fri noen dager nettopp, og spiste litt brød. Jeg er sikker på at jeg la på meg flere pund! Jeg tåler bare ikke brød.
– Oprah Winfrey

Dersom jeg glemmer MB12 injeksjonen får jeg raskt symptomer på spiseforstyrrelser i form av å fortsette å spise etter at magen er mer enn mett og overfylt - selv om kvalme oppstår. Tømmer skapene og jager til godteributikken.
Hilsen ”Slank med B12”

Enzymer
Min sønn har fulgt gluten- og melkefri diett i omtrent et halvt år, men vi fant allikevel ut at det kunne være lurt med enzymer. Det tok tid før vi fant et preparat som han tålte. Han ble hyperaktiv, aggressiv og begynte å stange hodet mot veggen og i sofaen etter han tok flere ulike typer enzymer. De preparatene
som han ikke tålte inneholdt konserveringsstoffet benzoesyre. Heldigvis fant vi en annen type enzymer som var fri for benzoesyre og som gjorde at han fikk hjelp til å fordøye uten at han ble utagerende.

Rolig av B 12
Jeg skulle sette en sprøyte med metylkobalamin på min autistiske sønn. Jeg var redd det skulle gjøre vondt,og at jeg skulle sette den feil,så jeg prøvde først på meg selv. Og jeg følte meg plutselig helt fantastisk! Ikke mer nervøs, ikke mer bekymret, men helt rolig og fornøyd. Det var allikevel ikke problemene som enslig mor med sykt barn og stressende jobb som gjorde meg så nervøs. Det var en enkel mangel på et vitamin!
Ikke lenger nervøs mor

Lettskremt av melk
En dame forteller:“ hver gang jeg får i meg melkeprodukter skjer det noe rart: jeg blir veldig lettskremt og redd av meg. Hopper himmelhøyt hvis noen smeller en dør eller telefonen ringer. En dag hadde jeg spist risgrøt hos venner. Samme kveld snakket jeg i telefonen og så plutselig 2 store lys nærme seg huset i mørket. Jeg bor veldig avsides og ventet ikke besøk og ble fryktelig redd.Jeg ropte i telefonen: Det er en ufo,det er en ufo! Det viste seg å være en brøytebil...... Slike pinlige episoder skjer bare når jeg har fått i meg melk, så heretter unngår jeg det!”

Sur melk eller sur mann?
Eg blir sur, hissig, påståeleg,gretten, vanskeleg,- våkner midt på natta klissvåt av sveitte, blir "dett i desa",og den gang eg slutta (etter å ha vore mjølkeholiker i 30 år),var alt mykje verre,og alle andre hadde skulda for alt som var galt,og alt var galt. Men vennligst ikkje spør om eg har drukket mjølk, kvar gong eg er litt hissig......!
En blid mann

Store pupiller – helsesøster trodde jeg brukte stoff – slutta med melk som voksen og det var borte sammen med utslettet! Ble mistenkt for å bruke stoff av helsesøster på skolen pga store pupiller. Fikk brev med hjem og foreldre ble innkalt til samtale. Jeg brukte aldri stoff men først i voksen alder viste det seg at de store pupillene skyldtes melk. Da jeg sluttet med melk grunnet eksem ble også pupillene normale.

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.