NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Multippel sklerose

Vi har flere medlemmer med diagnosen multippel sklerose som har blitt friskere med diett uten gluten og kasein. Noen har blitt veldig friske, andre har blitt litt friskere. Det er også individuelt hvilken diett de følger. Hamar MS forening, og professor Harald Nyland ved Haukeland Sykehus gjennomførte hver sin studie for noen år siden, som virket overbevisende om at eliminasjonsdiett og kosttilskudd har noe for seg ved MS.

Foreløpig er det en sykdom med ukjent årsak, og det er sannsynlig at multippel sklerose er en samlebetegnelse på flere ulike sykdommer. Dersom du lurer på om du har proteinintoleranse, kan du lese her om ulike tester.

Glatiramer Aceta, interferon og annen behandling med legemidler

Ikke slutt med legemidler. Diskuter med kyndig lege dersom du ønsker å endre medisineringen.

Kontaktperson

Karin Hoel, telefon 22 15 52 88.
(Husk at hun svarer på dine spørsmål i fritiden. Hun har kanskje ikke tid til å svare deg med en gang. Våre kontaktpersoner har selv proteinintoleranse, og er ingen behandlere. De kan bare snakke med deg som en venn/likemann.)

Meld deg inn i vårt gratis diskusjonsforum som er åpent for alle interesserte: http://health.groups.yahoo.com/group/npif/

Hvordan kan proteinintoleranse gi multippel sklerose?

Vi vet ikke om proteinintoeranse gir multippel sklerose, eller om det er en bivirkning av multippel sklerose, eller om det bare gir en enkelt type av multippel sklerose. Vi vet bare at vi har medlemmer som har begge deler, og som er veldig glade for at de begynte med diett.

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.