NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Kvinne med mye utfordringer endret hverdagen med diett

1. Symptomer
Jeg kom hjem fra et møte og kikket over notetene mine og der var det ingen vokaler.
Jeg klarte bare å gå til venstre eller beina mine krysset hverandre så jeg gikk i ring.
Jeg snøvlet når jeg snakket og sa ord som jeg overhodet ikke tenkte på eller hadde noe med samtalen å gjøre.
Jeg fikk såkalte "blackouts" hvor jeg overhodet ikke husket ting - f eks ble jeg spurt om hvordan det gikk med barna og undommene jeg var trener for og jeg kunne absolutt ikke svare fordi jeg ikke husket at jeg var trener.
Jeg jobbet som tegnspråktolk og kom på jobb en dag og forsto ikke hvorfor det sto en person foran meg og viftet med hendene. Jeg ble tynnere og tynnere og var veldig kvalm, maten vokste i munnen på meg og jeg grein foran kjøleskapet hver dag fordi jeg ikke orket å spise noe. Jeg var veldig, veldig trøtt og hvis det var for mange ting som skulle skje på en gang brast jeg i gråt.
Jeg ble helt utslitt av å skrive en e-mail...

2. Prosessen frem til diagnose
Jeg konkurrerte i orientering før jeg ble syk og et år da sesongen startet rotet jeg meg fullstendig bort og fant ingen poster og skjønte ingenting av kartet-var akkurat som jeg aldri hadde løpt før. Noen dager senere fikk jeg veldig høy puls under en kjøretur og ble lagt inn på hjerteavdeling, men de fant ingen feil. Etterpå fikk jeg vite at jeg hadde det laveste B12 legen min noen gang hadde sett og at jeg hadde fått et panikkanfall. Fikk B12 sprøyte og ble litt bedre en liten periode, men så gikk det bare nedover og nedover med symptomer nevnt ovenfor, og jeg ble sykemeldt. Jeg gikk til en ernæringsfysiolog for å få hjelp til å legge på meg, men dietten hjalp ingen ting. Jeg måtte gå til samtaler på DPS fordi jeg var sykemeldt fra jobben og der ville de gi meg antidep, men jeg nektet å ta de for jeg var ikke deprimert og skjønte at det var noe annet feil i hodet mitt. Ernæringsfysiologen anbefalt Dr. Roald Strand på Kilsen helse i Oslo og det ble min redning-et halvt år etter at jeg hadde gått i veggen.

3. Diettstart; plutselig, gradvis, problemer
Dr Strand bare tittet på meg og sa at han var sikker på at jeg ikke tålte gluten og så ble det tatt masse tester og jeg fikk påvist proteinintoleranse. Jeg startet straks på diett og bare etter noen uker begynte jeg å føle meg bedre. Men jeg fortsatte å være kvalm og trøtt og tålte ikke mange aktiviteter hver dag, derfor tok jeg en utvidet test 1 år etterpå og det viste seg at jeg var intolerant mot 13 matvarer til. Jeg lever nå helt på diett og alle prøver viser at jeg er frisk. Men jeg har utviklet fibromyalgi og sliter nå med det, ellers føler jeg meg tilnærmet bra igjen. (Jeg ble sykemeldt i mai 2005 og er nå på omskolering til Personlig trener.)

4. Erfaringer/resultater
 Jeg lever nå helt på diett og alle prøver viser at jeg er frisk. Men jeg har utviklet fibromyalgi, (noe som henger sammen med proteinintoleransen sier Dr Strand) og sliter nå med det, ellers føler jeg meg tilnærmet bra igjen.

5. Hvem hjalp deg?
Har du en fastlege eller andre helsepersoner du vil anbefale våre medlemmer
(opplys i hvilken by): Dr Roald Strand, Kilden helse i Oslo

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.