NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Autisme, asperger

Autisme og aspergers syndrom har mange lignende symptomer men ulik alvorlighetsgrad. Det kan ofte være vanskelig å trekke grensen mellom hvem som har asperger og hvem som er ”normale”, mens barneautister ofte er så syke at det ikke er noen tvil. Noen former for autismeliknenede tilstander oppstår med visse gener, som fragilt X-syndrom, andre har delvis ukjent årsak. Mange av disse kan likevel ha proteinintoleranse som en del av sykdomsbildet.

NPIF på Østlandet ble startet som en forening av foreldre til autister som så at barna deres ble bedre uten gluten og melkeprodukter. De støttet seg til en stor grad på dr. med. Karl-Ludwig Reichelts forskning. Fortsatt er det mange foreldre til autister eller voksne med asperger blant medlemmene våre. I dag har forskningen kommet mye lenger, og barna kan bli mye friskere. Forskningen på de sykeste barna har hjulpet mange med andre problemer, både fordi vi hos dem fortere ser hva som hjelper og deres behov har krevd en sammensatt behandling. Vi støtter oss mye på forskning ledet og samlet av ARI, Autism Research Institute i San Diego. Vi bruker også DAN-protokollen, som er en liste over behandling som hjelper og stadig blir oppdatert ettersom det kommer ny forskning til. DAN betyr Defeat Autism Now.

Det er viktig å begynne med behandling tidlig.

Vi skriver mer om DAN-protokokollen og behandling av autisme i medlemsbladet vårt PIFnytt.

Forskning om autisme og proteinintoleranse

Les om medlemmer i foreningen som har blitt friskere:
En voksen mann med asperger
En dame som med asperger som nærmest har hatt autisme
En liten gutt

Kontaktpersoner

Vi har to kontaktpersoner når det gjelder barneautisme:
Inger Grahnstedt som bor i Mysen, telefon 920 48 477
Ann-Kristin Skoug i Sør-Varanger, telefon 920 20 885

En ung kvinne med asperger vil gjerne ha kontakt med andre:
karianne alfakrøll plener.no Hun har sin egen hjemmeside

(Husk at våre kontaktpersoner svarer på dine spørsmål i fritiden. De har kanskje ikke mulighet til å svare deg med en gang. Våre kontaktpersoner har selv proteinintoleranse og er ingen behandlere. De kan bare snakke med deg som en likemann.)

Meld deg inn i vårt gratis diskusjonsforum som er åpent for alle interesserte: http://health.groups.yahoo.com/group/npif/

Vi samarbeider med nettstedet Vår vei, drevet av Kathrine Ebbesen Rør, en mor til et autistisk barn. www.varvei.no

Se også siden om bokstavbarna

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.