NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Schizofreni og psykoser

Schizofreni er en samlediagnose på flere symptomer som opptrer kronisk, som for eksempel hallusinasjoner eller å høre stemmer som ikke er der. Det er fortsatt ikke helt kjent hvordan og hvorfor schizofreni og psykoser oppstår. Arvelige faktorer er viktige, men mange heller fortsatt til teorien om at traumer eller hendelser i oppveksten kan gjøre utslag. Det er og kjent at ulike kjemiske belastninger gir slike symptomer, slik som metallforgifting, og mange medikamenter gir hallusinasjoner som bivirkninger.

Forskning viser at langt de fleste med diagnosen schizofreni har markert økt peptidutskilling i urinen – det vi forbinder med proteinintoleranse. Ønsker du å teste deg eller ditt barn for proteinintoleranse, kan du lese mer om tester her. De i vår forening med psykoser og proteinintoleranse, må helt unngå hvetestivelse og alle spor av melkeprodukter og oftest også bruke annen behandling i tillegg. Det tar lang tid å ”rense” hjernen for peptider, og enkelte med psykoser må følge diett i et halvt år eller mer før de merker bedring. Etterhvert skal vi skrive mer om tilleggsbehandlinger på våre interne hjemmesider, foreløpig kan du lese i tidlgiere utgaver av PIFnytt.

Psykofarmaka

Ikke slutt brått med psykofarmaka, men gjør det eventuelt langsomt og i samarbeid med kyndig psykiater/lege.

Forskning om schizofreni, psykoser og proteinintoleranse. NB Denne må linkes

Kontaktpersoner

Vi har to kontaktpersoner ved psykiatriske diagnoser:

En mamma til en som fortsatt er litt syk:
Epost: Kommer(vi er i prosessen med å legge om adressene våre)
Hun ønsker å være anonym på internett.

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.