NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Sengevæting

Vi har flere medlemmer som har helt sluttet å tisse i senga om natta etter at de sluttet med f.eks. melkeprodukter. Ønsker du å teste deg selv eller ditt barn for proteinintoleranse kan du lese mer om tester her.

Hvordan kan proteinintoleranse gi sengevæting?
Proteinintoleranse innebærer vansker med å bryte ned visse proteiner, vanligvis gluten(i mel) og kasein(i melk og melkeprodukter), fordi kroppen mangler eller har for lite av de enzymene som skal til for å bryte ned proteinene. Peptider er ”bruddstykker" av proteiner som er annerledes enn hos folk som har alle enzymene i orden. Peptidene hoper seg opp i kroppen og blir ført til hjernen. De best kjente peptidene har opioid virkning, dvs at de virker på lignende måte som opium(morfin).

Vi vet heller ikke om det er allergiske reaksjoner eller peptideffekter som forårsaker problemene. Det kan derfor være verdt å forsøke melkefri diett selv om det ikke blir påvist hyperpeptiduri – økt mengde peptider i urinen.

Atrial natriuretic factor(ANF), atrial natriuretic peptide(ANP) eller atriopeptin, er et peptidhormon som er involvert i kroppens kontroll av vann og salter. Kanskje noen mennesker bryter ned melkeproteiner eller andre proteiner på en slik måte at de forvirrer kroppens produksjon av ANP? Vi kjenner dessverre ikke til forskning på dette området.

Meld deg inn i vårt gratis diskusjonsforum som er åpent for alle interesserte: http://health.groups.yahoo.com/group/npif/

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.